Saturday, July 23, 2011

tulisan hati . .

entry ohhh entry . .Bisikkan sayu terdengar dari sudut hatiku. Dari perlahan suaranya hinggalah tertinggi suara dibisiikan keatas diriku. Ketika aku masih lagi tidak sedar akan diri ini, bahwa aku adalah aku dan dia adalah dia.  Puitis cinta selalu melalui pendengaran dari diriku dan menyatakan kebesarannya kepadaku.
Aku sentiasa sedar bahwa cinta harus ada dan cinta harus pergi. Adanya cinta ketika aku selalu lupe akan hadnya sayang ku kepada dia. Perginya cinta ketika roh berpisah badan sama ada aku atau dia.
Janji tidak ditepati juga membuatkan akan cinta tetap pergi. Sepi mencuit hati tatkala dia pergi meninggalkan aku. Kejujuran tidak lagi bersemadi dihati dia. Hatiku berbisik sayu lagi bahawa aku telah dilukakan.
Dia juga telah meminta kepada sang hujan untuk menghapus jejakku didunia ini. Aku telah dilupakan dan yang hanya ada, adalah dia didalam hati aku. Aku dibuang bagai sampah tiada lagi gunanya. Sejuta titisan air mata sentiasa membasahi bumi tatkala aku memikirkan dia.
Hatiku tidak mampu untuk menyimpan semua kesedihan yang dianugerahkan kepadaku. Tulisan hati memberi pengertian yang amat tinggi tatkala aku mengingati dia. Hatiku menulis cerita akan aku dan dia. Setiap saat berlalu dan setiap itu lah hatiku merindu akan dia.
Aku selalu berbisik kepada hatiku, bahawa sesungguh cinta tak harus memiliki dan harus lah menerima kenyataan akan itu. Hati ku tetap berkeras akan tidak melupakan dia kerana cintanya adalah cinta sejati akan dia. Tulisan hati sentiasa memikirkan akan dia….Ermmmm
p/s:kite blh ego di mata seseorang,,tapi kite pasti kalah dgn keegoan kite tatkala kite bersendirian. . 
cik iera | masih di sini
http://cikieracantik.blogspot.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...