Friday, July 29, 2011

cinta lelaki baik . .

lelaki yang bijak adalah lebih setia berbanding lelaki yang tak bijak. Sebab apa, bila lelaki tu bijak mesti dia baik gila macam Seth Tan. Bila dia baik gila, maknanya dia tahu menghargai hidup ni yang sememangnya takkan berulang kembali. Bila dia tahu yang hidup ni takkan berulang lagi, mesti dia tamau buang masa bercinta pastu putus lepas tu bercinta dengan orang lain lepas tu putus lagi.
don't wanna let you go

Sebab tu lelaki bijak ni kalau boleh dia nak ada cinta sejati. Dia nak ada kisah cinta paling minima yang dia boleh. Itu baru cinta sejati. Maknanya dia tanak ar before kahwin dah siap skrip cerita cinta dengan berpuluh-puluh pasangan. Kalau boleh dia nak ada satu kisah cinta je. Actually cinta tu macam Islam gak. Ianya mudah untuk umatnya. Cuma kita je yang buat cinta tu nampak susah. Kalau positif pengisiannya, maka positiflah hasilnya. Kalau buruk pengisian cintanya maka korang pikirlah sendiri akibatnya. Contohnya, kalau tak setia, bila datang yang lagi baik, lagi segak, lagi kaya, mulalah nak countdown ‘hari terakhirku bersamamu’ tu. Sampai ke hari yang last tu, break, tup-tup esok dah kapel dengan orang lain."mmg shial"
carilah lelaki bijak pandai (yang dapat CGPA 3.8 ke atas) dan juga lelaki yang baik hati.. :)

p/s : oleh itu carilah lelaki yang boleh berfikir bkn berfikiran singkat!!

wanita ni complicated???

wanita ni complicated atau susah difahami serta sukar dididik kerana mereka berasal dari rusuk lelaki yang bengkok? Jadi sukar diluruskan…

poster nurkasih nur kasih edited by fitrihadi

pergilah kamu :)

Lepaskanlah genggaman tanganmu
Pergilah dia menantimu
Jangan menangis...
Janganlah kau menolehku lagi
Biarlah kumembawa hati
Jangan ditanya ke mana kupergi


Masih lagi aku terasa
Betapa hancurnya hatiku
Bila kau dipaksa bersama
Dengan si dia...


Setelah kau tiada di sisi
Bagiku tiada cinta lagi selamanya
Di bibir ku lafazkan rela
Di hati terasa pedihnya...

Melepaskanmu..




Thursday, July 28, 2011

maafkan saya . .

awak .. maafkan saya ek . . saya sayang hubungan persahabatan kita. . saya takot nanti ape2 jadi mesti putus kawan . . awak kalau kita kawan sampai bila bila pon insyaAllah kalau tiba masa kita nak bersama pon boleh la.. :) saya takot kite couple sekarang nanti kita hilang kedua dua sekali. .awak fhm kan ??awak nak?? xnak kan . . awak still boleh kol saya malam2 ,, kejut saya bangun pagi pagi lagi :) kan kan kan :) saya sayang awak laaaa. . sweet kan :) hihihi .. awak baik la .. saya ni dah la jenis cemburu x tentu pasal,, asyik2 nak marah je .. ngok ngek an .. haha :) awak baik sabar je dengan saya . . sebab tu saya sayang awak . .



Wednesday, July 27, 2011

bangun semula k..

Terdampar jauh di hempas badai ku hanyut
Hati merintih terkunci mulut membisu
Perjalanan yang jauh bagai tiada sudahnya
Liku ranjau ku tempuh dalam mencari jawapan

Di sudut kecil hatiku sering berkata
Apa yang terjadiada hikmah sebaliknya
Ku beranikan diri menongkah arus yang deras
Demi hari esok ku relakan
Walau tiada tangan menghulur

Kan ku tetap berdiri teguh ku bangkit semula
Tuhan, hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan
Kini ku jauh memetik bintang di langit
Berakhir musim dingin kini mekar bunga indah

Tinggallah memori terpahat di dalam dada
Terjawab sudah segalanya
Walau tiada tangan menghulur
Kan ku tetap berdiri teguh ku bangkit semula
Tuhan, hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan
Aku hanya ingin merasa

Kemanisan hidup di dunia yang ku dambakan
Tuhan hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan
Walau tiada tangan menghulur
Kan ku tetap berdiri teguh ku

Ku bangkit semula
Hanya titipkanlah doa
Agar permataku terus bersinar

p/s : hidup mesti diteruskan .. setiap yang berlaku pasti ade hikmah .. percayalah maha pencipta mahukan yang terbaik untuk penciptanya . . :)





cik iera | masih di sini
http://cikieracantik.blogspot.com

Ketika Harus Melepaskan Cinta.........=(

 


Hidup ini selalu berputar, tak selamanya kita berada dibawah dengan semua kepedihan dan tak selamanya kita diatas dengan segala kesenangan. ALLAH Maha Adil .. Hanya Dia yang Tahu mana yang terbaik untuk hamba NYa ..
“Boleh jadi kamu tidak menyenangi sesuatu padahal itu baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu padahal itu tidak baik bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak. ( Al-Baqarah 216 )”
Cik ira,  ada perih disudut hati, ketika kamu sedang alami  ..tempuhi jalan itu  Cik ira percaya, itu suatu “keputusan terakhir” yang terbaik diriku…



~ Kita tidak ingin melepaskan seseorang ketika kebahagiaan kita sangat bergantung pada orang itu.

~ Kita tidak ingin melepaskan seseorang ketika kita merasa dia itu kacak, cantik, teristimewa dibandingkan dengan yang lain.

~ Kita tidak ingin melepaskan seseorang ketika kita takut tidak dapat menemui yang seperti dia lagi.

~ Kita tidak ingin melepaskan seseorang ketika begitu banyak saat-saat indah bersamanya, sentiasa terbayang di benak kita.

~ Kita tidak ingin melepaskan seseorang ketika hati kita berkata “Saya sangat mencintainya”.

.
Ingatlah..

Melepaskan bukanlah berakhirnya melainkan awal dari suatu kehidupan baru…~ Kita harus melepaskan seseorang kerana kebahagiaan kita tidak tergantung padanya.

~ Kita harus melepaskan seseorang kerana kita menyedari yang kacak,yang cantik, yang istimewa belum tentu yang terbaik buat kita.

~ Kita harus melepaskan seseorang kerana kita tahu jika Allah mengambil sesuatu, Dia telah siap memberi yang lebih baik.

~ Kita harus melepaskan seseorang ketika saat-saat indah hanyalah tinggal masa lalu.

~ Kita harus melepaskan seseorang kerana kepala kita berkata “tidak ada lagi  yang dapat dipertahankan”.

~ Kegagalan tidak bererti kita tidak mencapai apa-apa, namun kita telah memahami sesuatu! Segala sesuatu ada waktunya, ada saat mempertahankan, ada saat melepaskan…!

.
Kadangkala Allah mempertemukan kita dengan orang yang tidak tepat sebelum
mempertemukan kita dengan orang yang tepat supaya kita bersyukur akan
kurniaNYA dan belajar daripadanya …
NOW CIK IRA DAH DAPAT MORAL OF THE KEJADIAN .. :)





cik iera | masih di sini
http://cikieracantik.blogspot.com

bila waktu memanggil (T.T)


 
Kejarlah harta kemewahan.....

ia akan hilang dan habis dibelanjakan,

Kejarlah pangkat dan jawatan.....

ia akan hilang bila kita diberhentikan,

Kejarlah populariti dan ke'glamour'an...

ia akan hilang bila kita dilupakan,

Sebaliknya kejarlah amal soleh,redha & cinta Ilahi.....

agar menjadi bekalan untuk akhirat sana.

Bangga akan dunia yang sementara??

Tiada yang akan kekal....

Semua akan pergi meninggalkan....

Atau akan ditinggalkan.......

"Hidup ini umpama meniti di atas dahan rapuh,

hanya meniti masa untuk patah dan jatuh "

Bila sampai masanya....

Nasib kita seperti pohon ini...

Akan dipanggil menghadap-Nya...

Tidak akan ada peluang kedua,

untuk kita kembali ke dunia...


Dunia....dipenuhi dengan hiasan.....

Semua....dan segala yang ada akan kembali kepada-Nya...

Bila waktu telah memanggil....

teman sejati hanyalah amal....

Bila waktu telah terhenti......

teman sejati tinggallah sepi.....

"Ya Allah Ya Tuhan kami....
Hidupkan kami dengan iman...
Matikanlah kami dengan iman....
kumpulkan kami dengan iman...
Dan masukkan kami ke jannah-Mu dengan iman..."



cik iera | masih di sini
http://cikieracantik.blogspot.com

wanita cantik lah :)

Wanita yang cantik..
“Wanita yang cantik adalah wanita yang dapat menjaga harga dirinya“.
Kecantikan wanita bukan terletak pada pakaian yang dipakainya. Bukan pula pada perhiasan yang menghiasi tubuhnya atau pada bentuk tubuh yang mengancam.

Kerana kecantikan wanita itu terpancar dari caranya melihat kehidupan dan berpegang pada prinsip yang sering berlainan dengan prinsip dunia. Saat dia melihat kehidupan, disitulah mata hatinya akan menyusuri erti dari kehidupan dan menjalaninya, sesuai dengan nuraninya.

Kecantikan bukan terletak pada eloknya wajah, tetapi  dari kecantikan jiwanya yang penuh kasih sayang, dan mengambil berat sesama mereka.
.
Apa yang boleh membuat wanita dapat dihargai oleh lelaki apabila harga dirinya tidak dijaga ?
mengapa banyak wanita yang rela menyerahkan dirinya hanya untuk kemewahan ? dan kesenangan dunia
Mereka berdandan bak puteri, menghiasi dirinya dengan perhiasan dan me”mekap” wajahnya dengan keindahan. Nampak indah dilihat, hingga tak seorang pun menyedari, ada sesuatu yang tersembunyi disebalik pesonanya.
Berani menanggalkan harga dirinya hanya untuk dapat menaiki kenderaan mewah, tinggal di apartment mewah, melancong diluar negeri dan sebagainya.
Wanita yang cantik, tidak akan menghalalkan semua cara untuk memenuhi keperluan dan keinginannya…
.
Wanita yang cantik, tidak akan mengganggu suami orang hanya untuk mendapatkan hartanya dengan mengatakan  atas nama  cinta…
Wanita yang cantik, tidak akan menjajakan dirinya dijalanan hanya untuk sebuah alasan “demi membantu keluarga”

Wanita yang cantik, tidak akan melakukan “one nite stand” hanya untuk memuaskan hasratnya hingga melupakan martabatnya sebagai wanita…

Wanita yang cantik, tidak akan meninggalkan prinsip-prinsip yang dapat memagari dirinya dari berbagai macam godaan dunia…

Wanita yang cantik, tidak akan menjadi ibu yang membiarkan anaknya terjerumus dalam dunia kelam…
.
Wanita yang cantik adalah…

Seorang Ibu yang mendidik dan memagari anaknya dengan dengan kasih sayang dan iman percaya pada Tuhan

Seorang Wanita yang tetap berdiri pada jalan yang benar dan tidak berkompromi dengan sesuatu yang dia tahu dapat menyesatkan.

Seorang Wanita yang mengasihi keluarganya baik suami dan anak-anaknya.

Seorang Wanita yang memberikan warna positif dalam kehidupan setiap orang.

Seorang Wanita yang tidak menjual dirinya demi kemewahan. Kerana baginya kemewahan syurga yang lebih penting dicarinya.

Seorang Wanita yang tahu menempatkan dirinya dimanapun dia berada.

Seorang Wanita yang dapat membezakan mana yang benar dan mana yang salah.

Seorang wanita yang dapat menginspirasikan semua orang.
Dan terakhir, wanita yang cantik adalah wanita yang boleh menjaga harga dirinya, ditengah gelap dan gemerlapnya dunia ini.”

lelaki .. tips untuk awak pon ade la!! :)

jadi lah diri sendiri….
toksah tiru orang lain….you have to be yourself….
ingat, diri kita ni speacial dan unik…cuba kenali kekuatan diri…
dan mesti yakin pada diri sendiri…
kalau lelaki tu lembik dan tak boleh harap, pompuan mana nak terpikat…
pendek cerita….kita kena jadi lelaki yang sentiasa cool & macho gitu…

kena jaga kebersihan diri…
saya pernah tanya beberapa pompuan yang saya kenali…” apa ciri yang diorang tengok pada seorang lelaki?” dia jawab….katanya, dia suka lelaki yang bersih dan wangi…

*gigi kena gosok selalu…pastikan jangan ada saki baki makanan yang terlekat celah gigi. pastikan gigi tidak kuning…

* pastikan anda berbau wangi….sembur lah perfume ker apa2 yg patut…pastikan mulut tidak berbau…pastikan ketiak tidak berbau busuk.

* kuku kena potong kasi pendek…jangan ada kuku yang hitam…pompuan akan geli tengok kuku lelaki hitam semacam jer…

* kalau ada misai ker jangggut ke…kena trim selalu…kasi jangan berserabut….(lagi bgos klu xde)

* pakaian jangan serabai…kena la kemas sikit….kalau pakai kemeja tu, pastikan kemeja tu bergosok…jangan la kemeja yang baru keluar washing machine berkedut2 tu main bedal jer pakai….so, nampak sangat la awak tu pemalas…

* kalau boleh, toksah la merokok…ramai pompuan yang saya kenal, diorang tak suka lelaki perokok….mulut bau busuk dan bibir jadi hitam semacam at least tunjukkanlah bahawa anda tetap respect diorang dengan tidak merokok depan diorang…kalau rasa dah tak tahan dan nak merokok gak, sorok2 dan sembunyi2lah…(cik ira xterima lelaki merokok ek)

* dan pastikan makan chewing gum ker atau buat la apa2 yg patut bagi menghilangkan bau rokok yang di hisap.

kena la senyum selalu….
(jgn kerap sangat..nanti org kata kita gila pulak)
senyum la dengan ikhlas….orang yang tak hensem pun,
kalau selalu senyum….muka jadi manis….orang suka tengok….banyak kebaikannya
kalau kita suka senyum ni….so, senyumlah selalu.

jangan desprate sangat….
sungguhpun kita suka giler kat seseorang pompuan tu…
jangan la tunjuk kita ni desperate sangat….kontrol la sikit perasaan…kita kan lelaki…
jangan paksa pompuan tu terima kita….yang penting, bagi pompuan tu rasa selesa
dan ‘tak lemas’ bila bersama kita….baru la dia rasa seronok dan nak rapat dengan kita.

*****tapi kan cik ira tak tau la cik ira suka gila lelaki pakai kemeja hik2....

roda roda kehidupan . .

ketawalah. .
selagi punya deria rasa
gembiralah selagi bahagia masih ada

soraklah. .
selagi ceria masih bersisa
dan menangislah
selagi punya air mata

hidup ini ada turun naiknyaada atas bawahnya
tiada erti zon selesatiada definisi kekal sentiasa
kerana setiap hari adalah berbahaya. .

bersoraklah. .
andai hari ini, kau berjaya menyakiti hati manusia
dan menangislah pabila Tuhan mengembalikan luka yang kau cipta
kerana kita, manusia biasa. .

p/s : awak ,, awak seronok la selagi boleh ,, awak enjoy la selagi awak mampu ,, awak gelak la selagi daya ,, awak ingat suatu hari nanti tuhan akan kembalikan luka yang awak cipta kepada diri awak sendiri . .

HIDUP IBARAT KOMUTER . .

hidup ni sebenarnya sama saja dengan naik komuter atau LRT. kita menunggu dan apabila sampai di depan mata, semua berasak-asak mahu menyelinap masuk ke dalam. hidup ini satu perjuangan, satu perlumbaan. yang mana kuat dan berani ke depan, dia yang akan berjaya, atau berjaya terlebih dahulu, meninggalkan insan-insan lemah dan kerdil di belakang, yang hanya mengharapkan ihsan dan nasib. dan sepanjang perjalanan, kita bertemu dan mengenal pelbagai jenis orang. walau hanya sekadar dari pemerhatian, kita masih mampu mengenal seseorang. sifatnya, gayanya, caranya, malah mungkin, pekertinya. dalam gerabak itu, sepanjang perjalanan itu, ada yang memandang ke luar gerabak, menikmati panorama alam, merenung masa depan, merencana kehidupan, mengenang kekhilafan, mengenang nasib diri, yang tak berkesudahan, yang tak berketentuan. tak lupa yang bergelut menahan kerut, lantaran dihimpit manusia yang ada kalanya cuba mengambil kesempatan.  ada yang tekun membaca, ada yang bersuara girang di talian bagai temannya di sana pekak tidak mendengar, ada yang asyik melayan irama hidangan halwa telinga, malah ada juga yang menangis meratapi duka mengubati luka. ah,MANUSIA TERLALU PELBAGAI CARA UNTUK DICERITAKAN.. dan kenderaan bergerabak panjang itu, berhenti di setiap perhentian, di mana manusia keluar dan masuk silih berganti. seperti HIDUP KITA YANG AZALI, kita BERTEMU DAN BERPISAH,  .. hujan menjerit, "TEMAN DATANG DAN PERGI, HATI BERSEPAH BAGAI MEMORI". duta so7 pula membalas, "SEMINGGU, SETELAH KAU PERGI, TEMAN SILIH BERGANTI, MENGHIBURKU". nah, satu di Jakarta satu di kota Lumpur. namun kedua-duanya berkongsi rasa yang sama, cerita yang sama. manusia datang dan pergi silih berganti. KENAPA?????? kerana itu HAKIKAT HIDUP KITA,, SEMUA SAMA,,TIADA BEZA...

itulah hidup macam LRT kan . .hidup ini ada penghujungnya. WALAU MACAM MANA kita cuba untuk tidak berhenti dan meneruskan perjalanan, sampai satu masa, sampai satu ketika, kita akan berhenti, terhenti, mati.


kau mengajar aku erti dewasa. dalam hidup, kita boleh bersendiri, tapi jangan menyendiri. ya, ada kala kita perlu masa untuk diri sendiri, namun hakikat sebuah kehidupan, setiap orang perlu berteman, perlu kawalan. MUKA BAIK,XSEMESTINYA BAIK,,MUKA JAHAT,XSEMESTINYA JAHAT..
hidup, mesti diteruskan.
hidup, selagi dibenarkan Tuhan.
hidup, bekalkan aku pengalaman..


hidup ni tak mudah awak,,tapi awak boleh permudahkan..semoga hiidup awak gembira! :)

                                  


cik iera | masih di sini
http://cikieracantik.blogspot.com

Tuesday, July 26, 2011

sedih . .

26/7/2011 . . khamis;;
baru sehari couple da die nak pergi outstation . . ermmm tapi kalau fikir negatif memang la kam . . "xde mase nk msg nk kol,duk jauh ag men2 mate ag dengan orang len.hahahahahahha tu x tau la an an an :) tapi xpela kena fikir positif kan.. die nak kerja nak buat macam mne.. tu kan responsibility die so cik ira ok je . . walaupon jauh kalau ade "setia" dalam hati die jangan risau mesti everything gonna be ok kan kan kan . . xpe die dah bg satu perkataan dekat cik ira yang buat cik ira yakin dekat die "ni first time couple so kalau boleh nk ni jadi yang terakhir" cik ira ingat ea kate2 awk tu syg :) mayb awal ramadhan nanti pon dekat sane . . tp bos die kate kena siap kerja awal so tengok keadaaan la. . lau cepat die balik la dalam mase seminggu je.. lau x seminggu lebih la jawabnye :(da la dekat tempai situ xde line . . huk2 awak...lame la nanti sape nak kejutkan sy bangun pagi :( sape nk msg n kol sy :(

Monday, July 25, 2011

suka . . suka . . suka . . sangat :)

entry oh entry. . semangat nye nk berentry :)
ni la akibatnye kat office xde kerja so berblog je la sampai jadi macam ni ea cik ira :)




orang semua tutup doket .. cik ira busy berblogging . . the best staff la macam ni :)
sebenarnya ,, tinggal 4 staff je arini.. 4 staff lagi semua pergi kursus ..4staff tapi mcm 3staff.staff sorang lagi tu macam manyat hidup.pemalas betol..msuk keje lambat.time rehat die cepat sekali then masuk lambat lak.agaknye die ni kne buat rumah agaknye dekat office baru die jadi robot serba serbi cepat.ishh dah la duduk depan meja cik ira .. pasang lagu jiwang berkarat then nk nyanyi lak.macam suare sedap pon bertambah tambah lah stress nasib bek la ade tips nk uruskan stress di tempat kerja.hahaha.. so masing2 busy angkat kol msg2..cik ira bkn ape bile angkat nanti bertembung lak suara sebab masing2 sibuk nak angkat..hik2.. so cik ira buat keputusan biar staff2 je la buat kerja .. then cik ira update blog :) sebenarnya cik ira buat kerja jugak cuma xnampak je sebab cik ira xjawab kol :) kalau jawab kol tu untuk tutup doket .. contoh technician da repair then technician tu la kol kite bg tau suruh tutup doket tandanya technician dah buat tugas.cik ira buat ni sekarang hantar doket.. hantar doket xsama macam tutop doket ek :) hantar doket ,, kite hantar maklumat dekat technician supaya die pergi tgk ape kerosakkan si pengadu tu :) sambil tu berblog lerrrr :) hihi . . phm??buat2 paham la ye .. :)
tgh2 cibuk berblogging tibe2 cik ira terrecived satu msg ,, msg tu lak ayt "sayang" ermmm suka suka suka sgt.. hahahahaha . . :)
sayang awk ketat ketat| erat erat tau :)

cik iera | masih di sini
http://cikieracantik.blogspot.com




sayang awak . .

25/7/2011 . .

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu. .

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu. .

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa. .

Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih
selepas selamanya. .

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu . .

hey kamu!! 25/7/2011 laa . .
:) thnx sebab muncul dalam hidup cik iera ek :) . . thnx sebab jadi penganti die dalam hidup cik iera . .
sayang kamu jugak la . . pukul brape ek?? xingat la :) imy!! ily!! jgn buat cik ira sedih2 lagi ek . . janji ??
skg cik ira dah xigt die ,, cik ira igt kamu je :)

cik iera | masih di sini
http://cikieracantik.blogspot.com

Sunday, July 24, 2011

serik :)

hari ni 24/7/2011 .masa untuk berentry.. :)

hari ni cik ira da berjanji dengan diri cik ira .. cik dah x mao percaya dengan mane2 lelaki lagi :) "ira lelaki semua same je..tolong jangan bg harapan,nnti kamu yg merana.kamu nak merana lgi???"
cik ira dah xnk ade ayat COUPLE dlm hidup cik ira."ira,,kite da diciptakan berpasangan kan" so cik ira dah x perlu risau lagi k:) xpela,, kite tgk kebahagiaan org lain je ok .. mungkin tu masa dorang tengah seronok2 ..
 cik ira mak dah pesan kan "susah nk cari lelaki yang baik zaman sekarang ni .. belum mase lagi nak jumpe. :)
insyaAllah bile dah tiba masa adelah nanti .. now cik ira mulakan hidup baru ok:) percayelah cik ira .. kawan2 cik ira sentiasa ade di sisi cik ira ..

Saturday, July 23, 2011

Bisikkan sayu terdengar dari sudut hatiku. Dari perlahan suaranya hinggalah tertinggi suara dibisiikan keatas diriku. Ketika aku masih lagi tidak sedar akan diri ini, bahwa aku adalah aku dan dia adalah dia.  Puitis cinta selalu melalui pendengaran dari diriku dan menyatakan kebesarannya kepadaku.
Aku sentiasa sedar bahwa cinta harus ada dan cinta harus pergi. Adanya cinta ketika aku selalu lupe akan hadnya sayang ku kepada dia. Perginya cinta ket.ika roh berpisah badan sama ada aku atau dia.
janji tidak ditepati juga membuatkan akan cinta tetap pergi .sepi mencuit hati tatkala dia pergi meninggalkan aku. Kejujuran tidak lagi bersemadi dihati dia. Hatiku berbisik sayu lagi bahawa aku telah dilukakan.
Dia juga telah meminta kepada sang hujan untuk menghapus jejakku didunia ini. Aku telah dilupakan dan yang hanya ada, adalah dia didalam hati aku. Aku dibuang bagai sampah tiada lagi gunanya.  tatkala aku memikirkan dia. Sejuta titisan air mata sentiasa membasahi bumi
Hatiku tidak mampu untuk menyimpan semua kesedihan yang dianugerahkan kepadaku. Tulisan hati memberi pengertian yang amat tinggi tatkala aku mengingati dia. Hatiku menulis cerita akan aku dan dia. Setiap saat berlalu dan setiap itu lah hatiku merindu akan dia.
Aku selalu berbisik kepada hatiku, bahawa sesungguh cinta tak harus memiliki dan harus lah menerima kenyataan akan itu. Hati ku tetap berkeras akan tidak melupakan dia kerana cintanya adalah cinta sejati akan dia. Tulisan hati sentiasa memikirkan akan dia….Ermmmm
Cik Iera | Masih Di Sini
http://cikieracantik.blogspot.com

tulisan hati . .

entry ohhh entry . .



Bisikkan sayu terdengar dari sudut hatiku. Dari perlahan suaranya hinggalah tertinggi suara dibisiikan keatas diriku. Ketika aku masih lagi tidak sedar akan diri ini, bahwa aku adalah aku dan dia adalah dia.  Puitis cinta selalu melalui pendengaran dari diriku dan menyatakan kebesarannya kepadaku.
Aku sentiasa sedar bahwa cinta harus ada dan cinta harus pergi. Adanya cinta ketika aku selalu lupe akan hadnya sayang ku kepada dia. Perginya cinta ketika roh berpisah badan sama ada aku atau dia.
Janji tidak ditepati juga membuatkan akan cinta tetap pergi. Sepi mencuit hati tatkala dia pergi meninggalkan aku. Kejujuran tidak lagi bersemadi dihati dia. Hatiku berbisik sayu lagi bahawa aku telah dilukakan.
Dia juga telah meminta kepada sang hujan untuk menghapus jejakku didunia ini. Aku telah dilupakan dan yang hanya ada, adalah dia didalam hati aku. Aku dibuang bagai sampah tiada lagi gunanya. Sejuta titisan air mata sentiasa membasahi bumi tatkala aku memikirkan dia.
Hatiku tidak mampu untuk menyimpan semua kesedihan yang dianugerahkan kepadaku. Tulisan hati memberi pengertian yang amat tinggi tatkala aku mengingati dia. Hatiku menulis cerita akan aku dan dia. Setiap saat berlalu dan setiap itu lah hatiku merindu akan dia.
Aku selalu berbisik kepada hatiku, bahawa sesungguh cinta tak harus memiliki dan harus lah menerima kenyataan akan itu. Hati ku tetap berkeras akan tidak melupakan dia kerana cintanya adalah cinta sejati akan dia. Tulisan hati sentiasa memikirkan akan dia….Ermmmm
p/s:kite blh ego di mata seseorang,,tapi kite pasti kalah dgn keegoan kite tatkala kite bersendirian. . 
cik iera | masih di sini
http://cikieracantik.blogspot.com

cinta datang lagi???

23/7/2011 @12.57am..thnx sbb awk da berani melamar sy ek w'pon awk tergagap gagap lagi..tp tu sweet la:)
walaupon cik iera gelak2 an awk semalam..heee:D kamu tahu kenapa cik ira x trima kamu???sbb kamu x boleh janji dengan cik iera..yang kamu blh setia.pelik an??kalau org couple ofcourse ckp setia an tapi kamu gagap2 lagi..cik iera fhm kamu x pernah bcinta lagi:)cik iera pon suke kamu la....tp kamu x boleh janji dgn cik iera.kamu tahu x bile da couple mesti nk hidup selamanya dgn insan tu n jage hubungan tu baik2 semoga kekal selamanya...kalau x setia,,ibarat couple dgn banyak pasang la kamu oi ibarat cinta pakai buang:)cik iera xmao macam tu... xpela..smlm cik iera x bg tau kan perasaan cik iera kt kamu..cik iera tahu kamu follow blog cik iera ni..sekarang cik iera bg tahu yang cik iera pon suke kamu.tapi cik iera dah xnak berharap lagi,,cik iera takut dikewakan n dilukakan lagi..kalau awk jumpe insan yang lagi baik pon xpe,,mungkin bkn jodoh kite la tu:)

cik iera | masih di sini
http://cikieracantik.blogspot.com

Friday, July 22, 2011

untuk awak..

AWAK..
dulu awk kwn sy kan??skg xda kan...
awk ckp sy dengki n jealous dgn awk??
sumpah x..
awk xtau knp kite berenggang??sbb kwn2 yg rapat sgt dgn sy ckp perbuatan awk dah buat dorang terasa..
sy xnk nk bgado dgn awk,, awk yg terasa kan then awk remove sy dari fb awk kan.
sy pon block je la..sbb sy xnk awk igt sy terhegih2..kalau lah sy ade buat salah dgn awk,,sy mintak maaf.
sy xske nk begado walaupon sy ramai lgi kwn2 yg slau ade dgn sy..awk tau kan??
sy xske bile ade org ni org tu bg tau sy pasal awk.kwn baik awk jgk yg bg tau sy :)
sy xpernah nk ambik tau pasal awk or kehidupan awk.kalau awk xpcaya awk tye la kwn2 yg prnh rapat dgn awk dulu.. sy xkisah kalau awk nk bermasam muke dgn sy lagi..
tu hak awak kan .. so sy juz nk mintak maaf.tpulang pda awk la ek..
sy dah xnk bermasam muke dgn awk lagi..

cik iera | masih di sini
http://cikieracantik.blogspot.com

always built love ..

keep this heart  with you always as a reminder that i will always love you..

LOVE meSSage...
Don"t find love,let love find you.thats why it's called falling in love , because you don't force yourself to fall, you just fall.
Lucky is the man who is the first love of a woman,but luckier is the woman who
is the last love of a man.
its takes a minute to have a crushon someone,an our to like someone, and an day to love someone
BUT
it takes a liFEtime to forget soMEone.....

LOve make life so confusing, but without love would you really want to life?
Do you love me because i am beautiful or am i beautiful because i am loved?
Love me now, love me never,but if you love me, love me forever.

Three thing of LIfethat are most valuable....
  • love
  • self confident
  • friend
to the world you may be just one person , but to one person you may be the world.
love is like heaven....
BUT
it can hurt like hell...


Who do you turn when the only person in the world that can stop you from crying, it exactly the one making you cry?

He taught me how to love , BUt not how to stoP....
of all form cautions , caution in love is the most fatal...
love......WHAT IS LOVE???
love is to love someone for who they are......who they were, and
Who they will Be,....

Why you say you love me?
if you ARe going to leAve Me??????..........
love is like river , always changing , but always finding you again somewhere down the road.....love is a language spoken by everyone.....
BUT
understood only by a
HEART


maybe God put a few bad people in your life , so when the rightone come....
along you'd be thankful
Love the heart that hurt you....
BUT
Please...NEVER hurt the heART that LOVE you...
it so
HURT!
LOve me for a reason, let the reason be love
It doesn't take a reason to love someone....but it does to like someone..
you don't love someone because you want to you love someone because you are destined too.
it's because you fall in love with them, that you then try to find a reason.
but you always come up with the answer.

cik iera | masih di sini
http://cikieracantik.blogspot.com


sweet tak teguran mcm ni?:)

saya sayang awak..tapi betul ke saya sayang awak??awak sayang saya ke??kalau sayang, nape awak pegang tangan saya??awak nak tengok rambut saya,nak hug saya,nak saya pakai seksi2..memang la awak xkasi boy lain tengok saya pakai seksi..tp awak xhalal lagi utk saya kan??saya sayang awak ke kalau saya kasi semua tu kat awak??

saya sayang awak..betul..xtipu..tapi sayang ke kalau bila dengan awak, saya lalai??saya lupa kat Dia yang dah cipta saya, yang kasi saya perasaan cinta kat awak..saya lupa solat, saya lupa dosa..saya lupa Tuhan..takut la…
betul awak..saya sayang awak..tapi saya takut..takut sangat nak sayang awak..awak baik, selalu solat awal..tapi nape bila dengan saya awak lupa solat??masa kuar, kita lalu je depan masjid..xpernah stop..tp kt tempat xde orang, kita stop.beratus duit awak habis untuk saya kn??saya hargai sgt..saya tau awk syg saya..tp nape awak xsimpan duit tu dulu..kot2 ada jodoh, boleh kita kawen..awak…saya takut..takut sangat..takut bila ingat pe yang kita dah buat..saya nak awak jadi halal utk saya..tp xboleh la sekarang..mcm mana awk nk tanggung saya..kita blaja lg..saya nak hidup dgn awak..saya nak awak jd imam saya..nak sgt share everything dgn awak..saya nak jadi kekasih halal awak..tapi betul ke cara kita wak??saya takut laaaa…

awak..saya nak hidup dgn awak forever kat heaven..tapi layak ke kita gi heaven kalau kita camni??macam mana kalau tiba2 Dia panggil kita pergi..xkisah la saya dulu, awak dlu atau dua2 skali..boleh ke kita gi heaven kalau Dia panggil kita skarang??kalau la Dia tanya apa yg saya dah buat dgn awk, pe saya nk jawab nanti..saya maluuuuuuuuuuu sgt kat Dia..

awak..lama saya fikir..saya fikir pasal kita..betul saya sayang awak..tapi, sampai bila kita nak camni??awak..saya dah fikir lama…lepas ni, kalau saya xmsj awk,xnk jumpa awk, xnak call awk, xnk vc, mms or wc,awak jgn salah faham tau..saya buat camtu sbb saya syg awk sgt2..awak..saya nak forever kat syurga dgn awak..dulu saya sedih sbb kita jauh..tapi skarang, saya bersyukur sangat..Tuhan sayang kita..kalau dekat, awak boleh agak kn pe kita buat nnti??
saya xtau camne nk gtau awk..saya nak jaga hati awk..tp awak sedar x sebenarnya saya dah kotorkan hati awak..saya suka goda awak dgn manja saya, dengan body saya..saya suka buat awak cair dgn saya..jahatnya saya..awak saya banyak dosa..awak nk ke terima org mcm saya jd wife awak??awak..saya nak bersihkan diri saya sebelum jadi yang halal buat awak..saya nak jadi the best wife..baru la awak xpandang orang lain dah..saya xnk susahkan awak dgn saya yg mcm ni..awak..saya nak jadi bidadari awak..bukan kat dunia je..tp kat heaven gak..saya nak jadi bidadari awak yg forever..

awak..saya tahu saya xbaik….banyak sangt kurang n xlayak nak tegur salah awak..tapi saya sayang awak..pe kita buat, bukan ada org tahu pn…sape lagi nak tegur awak kalau bukan saya??saya pn nak awak jadi suami yg boleh pimpin saya ke syurga..xnak ke??xkn la awak sayang saya utk hepi2 kat dunia ni je..awak xnk ke pilih saya jadi bidadari awak kt syurga nanti??awak..tolong la…saya xnk dah jumpa awak..tp mungkin saya lalai gak nanati..syaitan selalu ada dgn saya..suka je dia kalau saya keluar dgn awk, goda awak..awak..tolong la ingat kan saya gak bila saya lupa.tolong ek..saya lemah sangat..saya nak jadi kuat..kuat utk awak..untuk hidup dgn awak.

saya sayang awak..camne kalau tiba2 Dia panggil kita b4 kita sempat bertaubat..takutnye saya..awak xtakut ke??camne kita nak gi syurga??camne saya nak jadi bidadari awak??saya nak sangat cinta ni kerana Dia..tp dgn apa kita dah buat, layak ke kita letak nama Dia dlm cinta kita??malu sangat kat Dia..awak..saya nak berubah..utk diri saya gak, utk parents saya..tp, kalau saya berubah, awak still terima saya lagi kan??saya nak berubah pn sbb nak jadi the best utk awak..utk babies kita nanti..nak jadi mom yg the best..huhu. tinggi betul cita2 saya..saya pn nak kita jadi pasangan yg educated..nak sama2 berjaya..tp educated yg taat padaNya la..mesti bahagia kan..kita ingat Dia, Dia pun ingat kita,,so, boleh la Dia jaga kita nanti..

awak, kalau la saya pergi dulu,saya nak tunggu awak kt syurga tau..awak doakan la saya bia boleh masok syurga..saya nak jadi bidadari yg tunggu awak..n there, i’ll be yours forever…tapi, kalau awak pergi dulu??ye..saya sedih..tp saya pun akan doakan awak..insyaAllah..nanti awak tunggu la saya kt syurga k??mesti ramai bidadari tunggu awak kat sana..tapi, simpan la 1 tempat untuk saya k??saya nak jadi bidadari awak..

awak..maaf kan saya kalau ape yg saya buat n gtau ni mengguris hati awak..saya buat camni sbb saya sayang awak..saya xtau camne nak gtau awak..sebab tu saya taip kt sini..maaf sebab saya post kat sini..bukan nak bukak kburukan sendiri..at least mereka yang baca ni boleh jadikan kisah ni sbgai panduan..ramai kt luar sana kapel n buat macam2..saya takot nak post kat awak..tapi saya harap awak tergerak hati nak baca ni k..awak.SAYA SAYANG AWAK ETERNALLY N INFINITY.. n saya tunggu awak jemput saya sebagai yg halal utk awak nanti k..???p>

  p/s : sweet kan n berguna dekat sape2 nk tegur bf msg2 :)


awak .. cinta muka buku la! :)

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu
Oooo…
Hati ku rasa sesuatu..

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
Oooo…
Benarkah rasa itu..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa..
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta..

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja..

p/s: menarik + terharu + cute = sweet je kan:)
cik iera | masih di sini
http://cikieracantik.blogspot.com

cinta??? ohh....cinta :)

Insan yang beriman sering kali meletakkan sandaran yang kuat dan kukuh kepada Allah. Maka, dalam soal percintaan, sering kali mereka bersikap tenang dan menyerah diri kepada ketentuan Allah.
Memiliki perasaan ingin mencintai dan dicintai adalah sesuatu yang lumrah sifatnya. Tidak terkecuali bagi remaja yang cukup terkenal dengan sikap gemar mencuba. Termasuklah melibatkan soal cinta. Merasai dan menjadi sebahagian daripada pemain watak dalam kisah bertemakan mainan perasaan dan jiwa, tentu menimbulkan kemahuan yang tinggi dalam diri mereka.
Apatah lagi kerap dimomok dengan keindahan jalan cerita drama, fi lem, novel ataupun kisah kawan-kawan yang cukup berbunga-bunga, hati mula melonjak teruja. Alangkah indahnya bercinta! Mengetahui apa itu cinta. Mudahnya melafazkan kata cinta namun tidak mengetahui mengapa dan kenapa mereka bercinta. Alam percintaan sememangnya indah. Bagi yang sedang asyik dilamun cinta, dunia ini ibarat mereka yang punya.

Namun harus diingat soal bercinta bukan semata-mata kerana sayang. Tapi bagaimana mahu menjadikan ikatan cinta yang terjalin akan terus dibawa hingga ke gerbang pelamin. Kefahaman tentang konsep cinta antara lelaki dan wanita perlu diketahui sebaiknya. Itu paling penting, agar hubungan cinta yang dijalin tidak membawa kepada kekecewaan seterusnya sentiasa dalam rahmat Ilahi.

Bersandarkan Allah

Insan yang beriman sering kali meletakkan sandaran yang kuat dan kukuh kepada Allah. Maka, dalam soal percintaan, sering kali mereka bersikap tenang dan menyerah diri kepada ketentuan Allah. Ini adalah kerana mereka yakin cinta datang daripada Allah dan hanya Dia sahaja yang dapat menganugerahkan atau menghapuskan cinta itu. Allah adalah Pencipta kepada cinta, dan setiap penciptaan-Nya ada matlamat dan sebab kewujudannya, yang sering kali tidak cuba difahami oleh manusia.
Hanya segelintir sahaja yang memahami hakikat didatangkan perasaan cinta itu, iaitu kembali kepada asal matlamat kejadian  manusia; untuk menyembah dan melakukan ketaatan kepada Allah. Tidak kira apa bangsa ataupun agama sekalipun, hakikat cinta adalah kembali kepada mengagungkan dan membesarkan Tuhan yang menciptakan segala cinta.
Realiti cinta menuntut pengorbanan daripada setiap individu yang berani untuk melibatkan dirinya dalam percintaan. Cinta penuh dengan air mata, mainan perasaan dan getaran yang memilukan hati. Ini kerana, cinta tidak hanya melibatkan perasaan semula jadi antara lelaki dan perempuan sahaja tetapi juga melibatkan perhubungan antara manusia dan Tuhan, manusia dan alam, serta manusia dan perbuatan.

cik iera | masih di sini
http://cikieracantik.blogspot.com

PESANAN UNTUK WANITA YANG CANTIK :)

Setiap orang adalah unik. Setiap orang ada kelebihan dan kekurangannya yang tertentu. Tidak ada manusia yang sempurna kecuali Rasulullah SAW kerana baginda telah ditentukan maksum. Selebihnya tidak terkecuali daripada sifat lemah, buruk, hina, sakit dan bermacam-macam perkara lagi. Anda tidak perlu berasa susah hati lantaran gemuk, tidak menarik, terlalu rendah malah cacat. Biar bagaimana keadaan anda, anda tetap unik dan tanpa anda alam ini tidak sempurna.

Memang Allah menjadikan manusia pelbagai rupa dan gaya. Di situlah berkuasanya Allah. Dia berhak dan mampu berbuat apa saja mengikut kehendak-Nya. Kita memang tidak ada pilihan untuk mempersoalkan itu ini, mempertikai itu ini. Anda mungkin berasa rendah hati melihat kekurangan-kekurangan yang ada pada diri anda.

Nah, anggap ia satu kelebihan. Jika anda sangka anda buruk, ia satu kelebihan yang tiada pada orang cantik. Anda sangka kecantikan sentiasa membawa untung? Tidak, tidak selalunya begitu. Kadangkadang kecantikan memusnahkan. Setelah anda dikenali sebagai cantik, ketakutan anda terhadap keburukan lebih besar daripada jika anda semula jadinya buruk.

Orang cantik fobia menjadi buruk. Setiap kedutan di wajah akan dirawat dan setiap kedutan begitu menyusahkan dirinya. Saat menjadi buruk pasti tiba, bagaimanakah perasan si cantik menghadapi hari tua mereka? Bukankah rasa susah yang tiada kesudahan? Kadang-kadang seekor semut diberikan sayap oleh ALLAH supaya dia boleh terbang dan menerjah api.
Samalah halnya, kadang-kadang seseorang manusia itu diberikan kecantikan supaya dengan kecantikan itu dia boleh berbuat sebanyak-banyak mungkar untuk diberikan balasan setimpal di Akhirat. Tontonlah filem atau drama-drama di TV.

Kisah hidup orang cantik selalunya penuh duri. Jika anda buruk setidak-tidaknya anda bebas rasa riak dan takbur. Penghuni neraka kebanyakannya wanita sebagaimana disabdakan Rasullah s.a.w wanita itu tentu yang cantik tapi gagal memahami untuk apa kecantikan itu diberikan ALLAH kepadanya. Dan wanita itu tidak terkecuali juga yang buruk sebab dia berterus-terusan saja mempertikaikan kerja Tuhan.

Siapakah wanita penghuni syurga itu, barangkali yang cantik dan dia sentiasa faham kecantikan itu ukuran manusia. Cantik pada pandangan Allah adalah ketaatannya terhadap semua perintah dan larangan Allah. Barangkali juga yang buruk tapi dia faham Allah tidak memandang rupa paras tapi apa yang ada di dalam hatinya.
Wahai orang cantik, orang buruk, orang rendah, orang cacat, semuanya itu hanyalah ukuran manusia dan ukuran manusia selalunya sasar. Hargai diri anda sebab kewujudan anda membuktikan kekuasaan Allah!

Thursday, July 21, 2011

renungkan lah . .

entry ni pulak pasal cantik ,, sempurna ,, perfect ,,or x diri kite.bagi cik ira.. xde org yg di lahirkan sempurna dalam dunia ni .. tpi knp kite mempertikaikan ek?? erm pelik kan .. expecially yg paling ketara dalam soal percintaan .. ketara kan selalu nya yg buat pilihan kaum adam la kan .. tp kaum adam zaman skg semua nak yg diciptakan oleh Allah swt semua yg cantik2 .. abis tu yg tak cantik sape cipta?? pelik x knp Allah cipta ade yg cantik ade yg tidak cantik .. kalau semua nak yg cantik sape yg pulak nk yg xcantik??setiap kejadian yg Allah ciptakan pasti ade sebab n hikmahnye .. same ade seseorang tu boleh berfikir atau pun tidak.. seharusnya kite haruslah menerima insan itu seadanya .. kalau di beri pilihan semua nk yg cantik2 an .. setiap org berbeza n mempunyai ciri2 n perangai yg berbeza .. yg pe yg pnting kte kne menerima insan itu seadanya..kte kne bsyukur kite telah di jadikan di muka bumi ini itu yg penting .. 'hidup bkn untuk hidup,tapi hidup untuk mati' jadi,,, yg penting kite kne bsyukur dgn kejadian nye .. jgn risau Allah telah cipta kite berpasang pasangan insyaAllah pasti kite berjumpa dgn pasangan kite suatu hari nnti,,:)

21/7.2011. . .

ASSALAMUALAIKUM....

hari ni cik iera ade mase lgi utk mengarang story2 baru tentang cik ira so sape2 yg follow cik ira die tau la ek :) cik ira nk story alkisah selepas cik ira break n frust menonggeng tu .. nsb bek la cik ira ade knl someone ni .. die la yg jadi peneman cik ira tau .. thnx ek awk. thnx bab dah berjaya buat cik ira lupe kt si die .. n berfikir dgn positif.Awk pernah ckp kan dkt sy mcm mne kalau sy TER syg awk nnti. hahahaha TER xpe an sbb x sngaja :) a'a la sy dah TER syg awk .. oups!! hihi .. thnx ek sbb awk ambik berat pasal cik ira ,, tiap2 mlm kol cik ira ,, ermm terasa la sgt diri ni di hargai semula.. klu awk dah bace entry ni ,,awk diam2 je aw..malu sye nnti..:p walau ape pon selepas peristiwa tragis tu,, cik ira sedar idup still perlu di teruskan .. thnx sgt kt semua kwn2 baik ira ain, hani, r'mie bab nsihat ira,, ira sgt korang sgt3!! ily,,ims sesangat!! thnx jgk kt mak, ija n semua2 la bab bagi semangat kat ira..mak ckp "patah tumbuh ilang bganti laaaa,,,,,," hahaha bgus jgk mak ni. actually untuk jejaka ni la bab btungkus lumus melayan ira yg ngok ngek ni .. hehehe jase korang ira xkan lupekan.n ira janji,, wlau ape pon yg terjadi ira xkan kembali ke mamat uh.. heee k la t ade mase cik ira ngarang lagi kt entry ni ek :)

Friday, July 15, 2011

memorial 12.2.2011 ~ 12.7.2011 . . .

Biar menjauh
Dari menghampiri
Agar tak berulang
Kelukaan hati

Biarlah putus
Tak bersambung lagi
Andai diingati
Sedih pun kembali

Tak perlu berkirim salam
Tak perlu bertanya khabar
Tak perlu mengambil hati
Memujuk hati ini

Dan bila ku berhadapan
Teringat kenangan silam
Yang menghiris perasaan
Lama terpendam

Rasanya sudah terlewat
Untuk ku terima
Tiap kekesalan
Walau berbagai caramu
Tapi ternyatalah sia-sia saja

Biarlah aku dengan caraku
Selama ini tidak kau peduli
Sedari dulu tidak sedikit pun
Aku terima kasih dan sayangmu

Tak perlu berkirim salam
Tak perlu bertanya khabar
Tak perlu mengambil hati
Memujuk hati ini

Dan bila ku berhadapan
Teringat kenangan silam
Yang menghiris perasaan
Lama terpendam

Rasanya sudah terlewat
Untuk ku terima
Tiap kekesalan
Walau berbagai caramu
Tapi ternyatalah sia-sia saja

Biarlah aku dengan caraku
Selama ini tidak kau peduli
Sedari dulu tidak sedikit pun
Aku terima kasih dan sayangmu

Biar menjauh
Dari menghampiri
Agar tak berulang
Kelukaan hati

Biarlah putus
Tak bersambung lagi
Andai diingati
Sedih pun kembali ....

sedih an lagu ni... lagu di tujukan khas untuk insan yang pernah muncul lam hidup cik iera .. insan yang pernah cik iera sayang tapi sekarang insan ni dah xde. .insan ni dah berjumpa pengganti cik ira . .sedih an???dalam masa 3hari hati insan ini berjaya menjumpai insan lain sedangkan still bersama dengan cik iera . .ya allah tuhan je tau perasaan cik iera . . tabahkan lah cik iera. . cik iera xmarah tp ati cik iera sakit sangat sebab tahan kesedihan ini . .cik iera sayang die sesangat . .seminggu sblom kite org break .. kite org baru hangout sama2 tgk movie trnsformer .. beli baju raya .. mkn2 .. insan ni la belanja ira semua..cik iera kuar dgn insan ni mmg xpernah la cik iera bwk kuar duit semua di support=) cik iera ralat sangat 3 hari selepas tu die terpikat dgn dak sekerja dgn die dgn bangga nye prasaan die kepada cik iera menjadi benci .. wlaupon die berhadapan dgn cik iera air mata die still mngalir..sbb die still xboleh buat keputusan,mne yg ptut dteruskn n mne ptut dtingglkan . ..kalau korang nk knl insan ni ade pic die dkt dpn tu yg cik iera tulis hubby . . 3 hari cik iera menangis ,, xmkn ,, disebabkan cik iera terkejut gile2 la nape jd g ni . .die dalam byk2 boy yg cik iera pernah kapel die la boy yg 1st jumpa family cik iera tu la cik iera terkilan..ya allah ape dugaan ni . . cik iera dah x mampu nk luah mcm mne lagi . .tapi cik iera terima la keputusan yang die buat walaupon cik iera sedih ,, skt .. cik iera harap die bahagia dgn pilihan die sehingga akhir hayat die . . walaupon byk kenanagn suka ,, menangis ,, dll dgn die cik iera harap die jdikan kenangan terindah dalam hidup die n die xkan lupekan . . walau ape pon terjadi cik iera harap kamu tidak menghubungi saya lagi .. sbb ni yg kamu inginkan . . wlaupon family sy still tye pasal awk sy juz blh jwb mungkin sy akan dapat yang lagi baik . . sy kena la merelakan kamu pergi .. saya harap jangan lah kamu mempermainkan perasaan insan lain yang menyanyangi kamu . . jgn risau saya xkan kacau kamu lagi . .pergila cari la ape yg kamu masih belum jumpa . . terima kasih kerana muncul dalam hidup sy n membahagiakan sy . . 12.2.2011 ~ 12.7.2011 .. salam sayang iera . . .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...