Wednesday, July 27, 2011

Ketika Harus Melepaskan Cinta.........=(

 


Hidup ini selalu berputar, tak selamanya kita berada dibawah dengan semua kepedihan dan tak selamanya kita diatas dengan segala kesenangan. ALLAH Maha Adil .. Hanya Dia yang Tahu mana yang terbaik untuk hamba NYa ..
“Boleh jadi kamu tidak menyenangi sesuatu padahal itu baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu padahal itu tidak baik bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak. ( Al-Baqarah 216 )”
Cik ira,  ada perih disudut hati, ketika kamu sedang alami  ..tempuhi jalan itu  Cik ira percaya, itu suatu “keputusan terakhir” yang terbaik diriku…~ Kita tidak ingin melepaskan seseorang ketika kebahagiaan kita sangat bergantung pada orang itu.

~ Kita tidak ingin melepaskan seseorang ketika kita merasa dia itu kacak, cantik, teristimewa dibandingkan dengan yang lain.

~ Kita tidak ingin melepaskan seseorang ketika kita takut tidak dapat menemui yang seperti dia lagi.

~ Kita tidak ingin melepaskan seseorang ketika begitu banyak saat-saat indah bersamanya, sentiasa terbayang di benak kita.

~ Kita tidak ingin melepaskan seseorang ketika hati kita berkata “Saya sangat mencintainya”.

.
Ingatlah..

Melepaskan bukanlah berakhirnya melainkan awal dari suatu kehidupan baru…~ Kita harus melepaskan seseorang kerana kebahagiaan kita tidak tergantung padanya.

~ Kita harus melepaskan seseorang kerana kita menyedari yang kacak,yang cantik, yang istimewa belum tentu yang terbaik buat kita.

~ Kita harus melepaskan seseorang kerana kita tahu jika Allah mengambil sesuatu, Dia telah siap memberi yang lebih baik.

~ Kita harus melepaskan seseorang ketika saat-saat indah hanyalah tinggal masa lalu.

~ Kita harus melepaskan seseorang kerana kepala kita berkata “tidak ada lagi  yang dapat dipertahankan”.

~ Kegagalan tidak bererti kita tidak mencapai apa-apa, namun kita telah memahami sesuatu! Segala sesuatu ada waktunya, ada saat mempertahankan, ada saat melepaskan…!

.
Kadangkala Allah mempertemukan kita dengan orang yang tidak tepat sebelum
mempertemukan kita dengan orang yang tepat supaya kita bersyukur akan
kurniaNYA dan belajar daripadanya …
NOW CIK IRA DAH DAPAT MORAL OF THE KEJADIAN .. :)

cik iera | masih di sini
http://cikieracantik.blogspot.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...